Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Φανταστικά...


Οι τελευταίες δέκα ημέρες είχαν πολύ ενδιαφέρον στο Aveiro. Ξεκινώντας από τα πιο σοβαρά που συνέβησαν, έκανα μια παρουσίαση εργασίας σε ένα μάθημά μου στα αγγλικά την προηγούμενη Τρίτη. Δεν ξέρω κατά πόσο με κατάλαβαν οι φοιτητές την ώρα που μιλούσα αλλά μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλή εμπειρία και σε κάποιο βαθμό προετοιμασία για την παρουσίαση της διπλωματικής μου στην Ελλάδα. Επίσης, έκανα και τα πρώτα μου εργαστήρια και είδα πώς είναι τα πράγματα σε αυτό τον τομέα. Είμαι ένα μήνα περίπου εδώ και αποφάσισα να κάνω κάτι για να γυμναστώ, διότι όχι μόνο τρώω αηδίες κάθε μέρα αλλά και δεν κάνω τίποτα για να βοηθήσω το σώμα μου και πίνω σχεδόν κάθε μέρα μπύρες. Έτσι, δοκίμασα να πάω σε μάθημα capoeira αλλά κατάλαβα ότι τέτοια πράγματα δεν είναι για το σώμα μου. Τελικά κατέληξα να παρακολουθώ μαθήματα Squash, το οποίο φαίνεται να είναι αρκετά ενδιαφέρον και για 20€ για όλο το εξάμηνο αξίζει να πηγαίνω. Οπότε ετοιμαστείτε το καλοκαίρι να δείτε όλοι τους κοιλιακούς μου στην παραλία.
Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκα 2 καινούρια κλαμπάκια. Στο πρώτο, η κατάσταση ήταν τελείως χύμα και θύμιζε πολύ πάρτυ σε φουαγιέ πανεπιστημίου. Ένας μεγάλος χώρος, ένας DJ σε μια πλατφόρμα λίγο πιο ψηλά και δύο μπαρ να σερβίρουν. Μέσα στο κλαμπ μπορούσες να παίξεις επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι και βελάκια. Επίσης μπορούσες να φας και τυρόπιτες αλλά υπήρχε και μηχάνημα για καφέ. Τι να πω.... Για το δεύτερο κλαμπ είχα ακούσει πολύ καλά λόγια από πολλούς αλλά δεν έτυχε να πάω ποτέ αφού ήταν πολύ μακριά. Την Παρασκευή το επισκέφτηκα γιατί είχε ένα πάρτυ εκεί. Τα πράγματα ήταν αρκετά σοβαρά, υπήρχε πορτιέρης που μιλούσε αγγλικα και έδινε πόρτα σε αυτούς που δε συνοδεύονταν από γυναίκες. Μέσα το κλαμπ ήταν πολύ ωραίο και η μουσική πολύ καλή για τα δεδομένα της Πορτογαλίας. Επιτέλους βρήκα Stoli (βότκα) να πιω αλλά κόστιζε 7€ (πολύ ακριβή για εδώ). Φύγαμε τελικά στις 6 το πρωί με το λεωφορείο. Τελικά κατάλαβα ότι σε όλους αρέσει αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε δηθενιά και γι’αυτό όποιος ξένος έρχεται στη χώρα μας απολαμβάνει τη νυχτερινή ζωή.
Το τελευταίο γεγονός ήταν την Κυριακή που πήγαμε ένα ταξιδάκι στα βόρεια της Πορτογαλίας. Ξεκινήσαμε 7 το πρωί, νοικιάσαμε 4 αμάξια και επισκεφτήκαμε Guimaraes, Bom Jesus, Braga, Viana do Castello. Τελικά γυρίσαμε γύρω στις 2 το βράδυ. Η εκδρομή ήταν φοβερή και ο καιρός μας βοήθησε πολύ. Τα μέρη που επισκεφτήκαμε ήταν πολύ γραφικά, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στο facebook. Ότι και να πω με λόγια δεν μπορώ να περιγράψω όλο το συναίσθημα της εκδρομής οπότε θα το κρατήσω σαν μια ανάμνηση μόνο. Κουραστήκαμε πολύ, ειδικά οι οδηγοί, αλλά πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο. Να πω ότι τα αμάξια που νοικιάσαμε ήταν πολύ καλά με φουλ εξοπλισμό και η τιμή τους πολύ προσιτή (30€ το αμάξι). Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από τη Viana do Castello η οποία είναι μια παραλιακή πόλη και την επισκεφτήκαμε για να δούμε τη δύση του ηλίου στον ωκεανό. Επειδή όμως χαθήκαμε στο δρόμο την χάσαμε τελικά για 10 περίπου λεπτά.

3 σχόλια:

  1. Telika opou kai na eisai kapoia pragmata dn allazoun pote. Kataferes k me navigator na xatheis... :P Episis perimenw epidiksi ikanotitwn sto squash, gt eimai polu periergos na dw ti kaneis esy ekei... ps: keep drinking ! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1on:"Οπότε ετοιμαστείτε το καλοκαίρι να δείτε όλοι τους κοιλιακούς μου στην παραλία."Klaime oloi me tin ataka!
    2on:Para,pleon pinoume Smirnoff-oxi Stoli :P
    3on:de mporw na mi sxoliasw k egw to gegonos oti xathikes me gps kai
    4on:se 4 vdomades eimaste ekei bro!!!
    Tento

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. akomi sto squash ime protaris, mono dio fores piga alla elpizo mexri na erthete eseis na exo kati na sas dikso... oso gia to navigator ine klasiko na xanete kaneis... nomizeis oti leei ti mia strofi kai ennoei tin alli sto sokaki... pantws eswse kosmo to navigator gt xoris auto akomi ekei tha imastan...

    ΑπάντησηΔιαγραφή