Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Life in Aveiro


Η διπλανή φωτογραφία τραβήχτηκε σε μία περιοχή της Πορτογαλίας κοντά στο Aveiro που λέγεται Costa Nova. Στο πίσω μέρος φαίνεται ο ωκεανός με τα κύματά του και στο μπροστινό μέρος αυτός που θα δαμάσει τον ωκεανό σε λίγο καιρό με τις ικανότητές του στο surf.

Αφήνοντας τις ηλιθιότητες τώρα, θα σας πω λίγα λόγια για τη μέχρι τώρα ζωή μου στο Aveiro. Πλέον, έχω μπει κανονικά στην καθημερινότητα, που σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθώ τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο και να ασχολούμαι με τα δρώμενα εκεί. Επίσης, στην καθημερινότητα εντάσσεται και η βραδινή έξοδος στα διάφορα μπαράκια με παρέα ανθρώπους όπως αυτούς που σχολίασα στο προηγούμενο άρθρο μου. Τα μαθήματα είναι όλα στα Πορτογαλικά οπότε καταλαβαίνετε πως είναι να κάθεσαι σε μία αίθουσα για δύο ώρες και να μην καταλαβαίνεις λέξη... Ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι τοσο τραγικα όσο ακούγονται. Οι καθηγητές μας βοηθούν και μιλάνε μερικές φορές στα αγγλικά για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Επίσης μπορούν να μας συστήσουν κάποια αγγλικά βιβλία και να μας διευκολύνουν. Θα δούμε στην πορεία πού θα καταλήξει αυτή η κατάσταση.

Ενδιαφέρον έχει επίσης η ζωή εκτός σχολής, όπου περιέχει τρία βασικά πράγματα: Πάρτυ, πάρτυ και πάρτυ. Κάθε μέρα έχει πάρτυ για τους φοιτητές του πανεπιστημίου σε διαφορετικά μαγαζιά. Αν προσθέσουμε και τα πάρτυ για τους φοιτητές Erasmus... Έχουν ένα σύστημα εδώ σε ένα μαγαζί αρκετά ενδιαφέρον. Μπορείς να πας τη Δευτέρα και όσες μπύρες πιεις, την Τρίτη έχεις τον ίδιο αριθμό δωρεάν. Για να γίνει πιο αντιληπτό το τι συμβαίνει, να πω μόνο ότι σερβίρουν μπύρες σε ποτήρια του ενός λίτρου (ουσιαστικά κανάτες είναι) και οι ξένοι πίνουν κατά μέσο όρο 3 τέτοιες τη Δευτέρα και πάνε και την Τρίτη και πίνουν άλλες τόσες!!! Επίσης η caipirinha τους είναι πολύ καλή και τέλος είναι το Kalasnikov, το οποίο είναι σφηνάκι βότκα με λίγο Αμπσέντι, λεμόνι και αλάτι. Το βάζουν φωτιά για το εφέ και το πίνουν. Χτυπάει κατευθείαν στο μυαλό. Θα ήθελα να τους μάθω τα υποβρύχια για να δω πόσο θα αντέξουν με αυτά, αλλά ακόμη είναι νωρίς πιστεύω. Οι παρέες μου είναι κυρίως ερασμίτες και κυρίως από χώρες όπως Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβενία και Κροατία. Συνολικά είμαστε περίπου 70 άτομα από όλη την Ευρώπη. Την παράσταση κλέβουν 8 κορίτσια από την Κίνα που είναι όλη τη μέρα μαζί, μένουν μαζί και κινούνται πάντοτε σε ομάδες. Αυτοί οι Κινέζοι πάντού ίδιοι είναι.

Την επόμενη εβδομάδα είναι το καρναβάλι. Μάλλον θα μετακινηθούμε προς μία άλλη πόλη εδώ κοντά (Ovar) που άκουσα ότι είναι το κέντρο του καρναβαλιού σε αυτή την περιοχή. Αναμένετε φωτογραφίες μου.

7 σχόλια:

  1. re file,1on:epivarineis ti thesi sou legontas apo poies xwres einai oi kopeles pou kaneis parea!2on:meta ta ypovryxia,pane oi piguinoi ws gnwstwn kai 3on:ti se noiazei pou einai sta portogalika ta mathimata?afou oli tin wra plock tha paizeis! :) milame syntoma bro(or do we??thymasai simera sto til? :P:P:P)
    tento

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxa...thimamai brother.... oso gia to plock, den mporo na pezo sto mathima gt akougete poli to pontiki... tha vro omws kanena allo pexnidi pio xalaro.. oso gia to thema tis pareas, an gnwrizes autous apo ta alla krati tha katalavenes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε τα σερφ.τις μπύρες και τις αηδίες και στρώστε μια γαμάτη μπαλίτσα στην τόσο δελεαστική άπλα της αμμουδιάς. 50 άτομα είστε, και τουρνουά κάνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. aderfe perimenw na se dw panw sti sanida.. ekei 8a ta exw dei ola :P Episis ante orma stis kinezes, pou 8a vreis tetoia eukairia ksana!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή